Pogled u budućnost


Draga buduća ja,

Ako čitaš ovo, sada već imaš 34 godine i čestitam ti prije svega što si živa i zdrava jer je prošlo deset godina brzinom svjetlosti. Sjećam se dana kada si ovo pisala…nekoliko dana prije tvog 24. rođendana, u zamračenoj sobi dok sunce vani proizvodi nesnosnu temperaturu… Gdje si sad buduća ja? Nadam se da si konačno diplomirala na tom prokletom fakultetu. Eh, da si samo znala prije više od deset godina koliko te drugih svjetova više ispunjava… Ali drago mi je da nisi odustala i da si povratila izgubljenu ambiciju. Što radiš sada? Vodiš li neki mali skromni ured, pomažeš li ljudima riješiti sve pravne zavrzlame makar za to ne dobila nikakvu nagradu? Vodi li te još uvijek u životu ono da ti novci nisu nikakav faktor, da možeš i bez njih i s njima? Nekako vjerujem, a dok ti ovo pišem, srce mi titra s nadom da se ne gušiš u prašnjavim zakonima već da si proširila svoju pisanu riječ svugdje gdje si kročila! Kad smo kod toga, sretna sam što si konačno proputovala pola svijeta i vidjela sva svjetla svih velegrada o kojima si maštala kao blesava tinejđerka… Vidim, nisi dolazila s putovanja praznih ruku, tvoja soba i sada odiše papirima, od knjiga pa do časopisa koji ne vrijede ništa.. O cipelama da ne pričam. Svaka čast, konačno nosiš one slavne s crvenim potplatima! Ali nema veze, neke strasti se jednostavno nikada ne gase, zar ne draga?

Znam da si još zaljubljena, znala sam to prije deset godina…. To su iskre koje se osjete, a ti si ostala vjerna sebi i svoje nisi ugasila… Živiš li u slatkom predgrađu sa nasmiješenim prijateljima oko sebe i trčkaraju li djeca oko tebe? Uvjerena sam da uživaš u novim ulogama i da si se ostvarila u onoj koju si najviše htjela, da budeš žena i majka. Nadam se da uspješno balansiraš između kreativnog kaosa koji te nosio oduvijek i mirne oaze koju ispunjavaš ljubavlju. Možeš ti to, vjerovala sam u tebe oduvijek.

Sada te već sigurno more brige o starosti. Eh, taj tvoj prokleti strah od starenja. Nemoj se brinuti draga, već si daleko došla, a ja ti želim da u sebi nađeš uvijek iznova onu snagu koja te gura naprijed cijeli život. Nisi sama, znam. Ostarit ćeš sretna, ostarit ćeš u dvoje, baš kako si uvijek priželjkivala.
Kada pročitaš ovo, napiši ponovno svojoj budućoj sebi koliko sam bila u pravu danas. 100%, osjećam.
Jeste li i vi poželjeli nekada reći nešto svojoj budućnosti? Što čekate? Sjedite za tipkovnicu i pošaljite si e-mail u budućnost. Ili još bolje, izbacite sve svoje želje, strahove i planove na papir i spremite ga negdje gdje ćete ga za deset godina ponovno naći i nadam se samoj sebi čestitati. Razloga za čestitanje će biti već onoga trenutka kada otvorite to pismo. Znate zašto? Živi ste i vaš život ide dalje. To je jedino što je bitno. 
S ljubavlju, 
Andrea
 
 

 

Andrea

Između nedostatka vremena i viška ideja naći će način da vam uvijek iznova definira ljubav. Bježi od usporedbi sa Carrie Bradshaw, ali je uvijek nekako sustignu...

Možda ti se i svidi...

Empties #2

Top 5 Beauty Bloggers

Empties #1

O MENI

Andrea

Andrea

...Između nedostatka vremena i viška ideja naći će način da vam uvijek iznova definira ljubav. Bježi od usporedbi sa Carrie Bradshaw, ali je uvijek nekako sustignu. Prepoznat ćete je po mirisu "La vie est belle” dok vam suptilno proviruje u život. Srećom, o svom životu neće pisati u trećem licu.

PRATITE ME

You can follow me on these social networks

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Facebook